Forslag til ugeplan

Få fuldt udbytte af ferien med denne ugeplan!
Med mindre man har besluttet sig for kun at dase kræver det lidt forarbejde at få max udbytte af ferien - i hvert fald, når man holder ferie et sted, hvor man ikke har været før. 

Nedenfor har vi lavet et forslag til, hvad man kan få dagene til at gå med. Her finder I både udflugter og restauranter. Klik på de grønne links, så får I kørevejledninger og andet godt fra Google. 

God ferie!

Lørdag – ankomst

Uanset om du kører eller kommer med fly til Toulouse, kan det være en god idé at proviantere lidt, inden huset indtages kl. 16:00

Kommer du nordfra med bil, er Caussade (hvor du kører fra motorvejen) et oplagt sted at holde ind. Her finder du f.eks Super U i udkanten af Caussade Følg skilte mod St. Antonin-Noble-Val for at komme videre mod Laguépie.

Kommer du fra Toulouse, kan det være praktisk at stoppe i Gaillac og købe ind hos E. Leclerc (stort) eller i Intermarché (knap så stort). Fra Gaillac følges skilte mod Cordes-sur-Ciel og derefter mod Laguépie.

I Laguépie kan du typisk købe ind indtil ca. 19:00 en lørdag. Her er både Petit Casino, købmandsforretningen Laguépicerie og slagter, dertil bageriudsalg, apotek, kiosk, blomsterforretning, havecenter og isenkræmmer.

Søndag – markedsdag

Lidt tørret vildsvin? Fra markedet i St. Antonin

Lidt tørret vildsvin? Fra markedet i St. Antonin

Søndag er der et lille marked i Laguépie på Place du Foirail, hvor du kan typisk kan få frugt o grønt, kød, ost, æg, lidt tøj, etc. Købmanden har også åbent indtil 12:30 (men lukket mandag formiddag). Det kan være en god idé at have kontanter, selvom mange af de handlende tager kort. Der er en hæveautomat i Laguépie overfor pizzeriaet.

Den helt store attraktion søndag morgen er dog markedet i St. Antonin-Noble-Val (se en lille video fra byen) Hvis man har kræfter til det, er det en god idé at være tidligt på benene. Kør afsted ved 8-9 tiden om morgenen og find en parkeringsplads lige efter tunnelen. Spadser over broen og gå op i byen. Gode sko, vandflaske, indkøbstaske og kontanter anbefales.
Grillkylling er et hit hos os – køb et par stykker + brød (begge dele bliver hurtigt udsolgt), så er der til frokost eller aftensmad. Lækre oste, jordbær og spegepølser anbefales også. Nyd ellers bare folkelivet og kæmp dig evt. til en plads på Place de la Halle
 eller Place des Tilleuls og nyd en grand crème og en medbragt croissant fra torvet (det må man gerne).

Sørg for at købe noget til morgenmad mandag, hvor der er lukket i Laguépie.

Kør hjem igen, eller tag en afstikker til Grotte du Bosc, en lille drypstenshule et par kilometer nord for centrum. Eller kør videre ned ad floden og stop ved Manjocarn Café, hvor man kan få lidt at spise og bade i floden (husk badetøj!).

Mandag – hviledag

Meget er lukket mandag formiddag, så her kan man med sindsro slappe af, gå/cykle tur, læse en bog eller andet. Følg evt. den opmærkede vandresti nedenfor huset ad markvejen mod nord. Den går ned gennem skoven til floden og herfra ind mod Laguepie. Med lidt held er restauranten åben på l’Escale guépienne. Her har byens restauratør installeret sig, efter at hans tidligere restaurant ved jernbaneovergangen brændte ned julen 2018. God mad – menuen til frokost er bedst.

En anden mulighed er en tur til Cordes-sur-ciel. Det tager ca. 15 minutter at køre til Cordes. Parker ved foden af byen og gå op, så har du fået dagens motion. Oppe på toppen er der flot udsigt til alle kanter og mange restauranter at vælge mellem. De fleste serverer confit de canard med fritter – andelår - det kan vi godt lide! Her er div. souvenir-shops og også et chokolademuseum.

Kør evt. en aftentur til Najac og få en kop kaffe på torvet. Hvis der ikke er blevet mørkt endnu, er det hyggeligt at gå ned gennem byen og op til slotsruinen. Vær opmærksom på at vejen fra La Lauressie til Najac går via den meget smalle bro ved Sainte Blaise – også et smukt sted for en lille pique-nique – og at det er meget mørk, når man kører hjem igen gennem skoven. Se denne video med billeder fra Najac. (på facebook)

Tirsdag - ud i naturen

Tur til Naturcenteret ved Najac – AAGAC - som faktisk har en hjemmeside på engelsk!

Det tager ca. 15 minutter at køre til AAGAC - klik på linket for at se ruten.

Her kan man f.eks padle kano. Le petit tour de Najac tager ca. 2 timer og er en fin eftermiddagstur - god til hele familien. Man bliver helt sikkert våd, så badetøj/skiftetøj, håndklæde og sko, der tåler vand er et must.
Det er også muligt at leje montainbikes, el-cykler, klatre i træer, klatre i bjerget, se grotter og meget mere.

Lav evt. nogle aftaler til senere på ugen. Husk lukkede sko, som er gode at klatre med, eller som tåler vand (kano) og badetøj/skiftetøj og håndklæde.

Restaurantbesøg i Laguépie
Hvis det er en smuk aften, kan du bestille bord på
L’A terrasse i Laguépie. Det er byens lidt finere (udendørs) restaurant, hvor menuen typisk koster omkring 35 E.

Onsdag - tag til Albi

Albi er en skøn by. Tag hjemmefra ved 11-tiden. Det tager ca. 45 minutter at køre til Albi – så er du fremme til frokost og kan finde et bord på en af de mange restauranter på Place Sainte-Cécile. Vi plejer at kunne finde parkeringsplads lige bag katedralen. Husk evt. mønter til parkering.

Eller kør senere og start med et besøg i markedshallen, som lukker kl. 14:00.

Katedralen – Sct. Cecilie -  er byens stolthed og meget flot. Hele kvarteret rundt om den centrale plads er hyggelig, med et flot haveanlæg nedenfor museet i Palace de la Berbie (Musée Toulouse-Lautrec), overdækket marked (lukker 14:00) og ellers gode shoppingmuligheder i den gamle del af byen.

En tur på floden er også dejligt, og man får hvilet benene i 30 minutter. Byen og broen udgør flotte motiver. Båden lægger fra lige nedenfor Palace de la Berbie.

I Albi er der også loppemarked lørdag morgen 07:00 – 12:00 ved Halle du Castelviel

Badesøen Lac de la Roucarie
Et dejligt sted for både børn og voksne, hvis poolen føles lidt lille. På nordsiden af søen er der anlagt en strand og på sydsiden har sejlklubben en base, hvor man kan leje joller, kanoer, stand-up paddle, etc. 

Torsdag - Villefranche eller Bruniquel og Penne

Marked i Villefranche-de-Rouergue. Igen gælder det om at komme tidligt afsted. Place Louis Fontanges er et praktisk sted at parkere. Herfra nås bymidten nemt til fods.

Markedet finder du på Place Notre Dame midt i den gamle middelalderby. Gå gerne hele vejen ned til floden og nyd synet af den gamle bro og de smalle gader undervejs. Om sommeren er der også aftenmarkeder i Villefranche - følg med på facebook!

En anden mulighed er en lille tur til en af de mange middelalderlandsbyer i området. Penne og Bruniquel kan begge nås i løbet af en formiddag eller eftermiddag. Bruniquel er den største af de to og begge landsbyer har smalle, stejle gader, et slot, flot udsigt og et par frokostrestauranter. Se

Fredag - få appetit til et restaurantbesøg

Tag en rolig morgen – gå en tur eller besøg Laguépies "strand" nede ved floden. Begge dele giver  appetit til en frokost på Le Moulin de Varen – www.facebook.com/lemoulindevaren/

Rigtig god mad både til frokost og aftensmad og til en rimelig penge. Onsdag lukket. Bestil bord, hvis du vil være sikker. Det er nemt at skrive til restauranten på facebook. Bagefter kan man slå mave nede ved floden.

Seneste kommentarer

18.07 | 08:48

Bonjour! Desolée, on est complet jusqu'au 22 août. L'année prochaine, peut-être?
Cordialement Mme Meder

17.07 | 18:22

Bonjour, auriez-vous de la disponibilité pour la période du 29/07 au 05/08 , pour 4 personnes : 2 adultes et 2 enfants. Et quel serait le tarif.
Merci à vous
Bien cordialement
Mme Larroque

20.02 | 15:47

Jeg prøver at finde en ejendom til en klient. Hun leder efter et sted med udsigt og lidt trafik. Din ejendom på Laguepie kan være af interesse for dig. Vil du være interesseret i at sælge din ejendom?

06.08 | 11:10

Romslig og smakfullt hus, med et deilig pool til de varme dagene. Masse hyggelige landsbyer med interessant historie i kjøreavstand. Vi koste oss både på eiendommen og i områdene rundt. Anbefales.

Del siden